Bogdan Bordeiu

Despre mine, pe scurt

Mă numesc Bogdan Bordeiu şi locuiesc în Buzău, România.

Clasele primare le-am absolvit în cadrul Şcolii Generale Nr. 16 din Buzău.

Liceul. De aici începe aventura. Primii doi ani de liceu i-am făcut la Galaţi, încadrul Liceului Industrial pentru Industrie Alimentară. După treapta a doua - pe atunci exista -, în vacanţă, m-am apucat de arte marţiale. Printr-un concurs de împrejurări am ajuns să practic kick-box-ul în cadrul clubului Steaua Buzău. După primul trimestru dintr-a XI-a m-am transferat la Liceul Agricol din Râmnicu Sărat. Mare prostie am făcut. însă am continuat cu sportul astfel încât, la primul campionat de full-contact la care am participat am câştigat titlul naţional. De atunci până în 1995 în toate campionatele naţionale de full-contact, semi-contact şi thai-box la care am participat am fost pe cel mai înalt loc de pe podium. Din păcate palmaresul internaţional nu este atât de bogat, acesta fiind compus din participări la campionate europene şi mondiale care s-au desfăurat în Ungaria (Budapesta), Finlanda (Helsinki). În '95 la Bangkok (Tailanda), în cadrul C.M. de thai-box am ocupat locul 6 şi la Ram-Muay locul 5.

În vara acelui an, îngrozitor pentru mine, întreaga viaţăă mi s-a schimbat. Cum? Cei care mă cunosc personal ştiu despre ce e vorba. Am ajuns să depind din cauza unui traumatism vertebro-medular de un scaun rulant. Gata kick-box şi thai-box, gata tehnică dentară (eram anul doi la Colegiul de tehnică dentară din cadrul Universităţii Spiru C. Haret din Bucureşti). A trebuit să iau totul de la capăt, să mă reprofilez. Pe ce? Informatică.

Incredibil, dar am devenit naşul unui îngeraş care acum se numeşte Bogdan Andrei Anghel. Să mă fi văzut cum recitam Crezul, după dictare bineînţeles :)), şi ce mândru eram de finuţul meu... A fost minunat!


© 2006 - 2019